Vuosikokous 6.8.2016

Porokoirakerho ry:n vuosikokous järjestettiin Kittilän Levillä 6.8.2016. Paikkana oli Levin Gondoliravintola Alpine Café. Kokous järjestettiin Levin ryhmänäyttelyn yhteydessä, jonka jälkeen kokoukseen saatiin paikalle kourallinen jäseniä ja pari jäsentä osallistui kauempaa Skype-yhteyden kautta.

Vuosikokouksessa hyväksyttiin toimintakauden 2015 – 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös, sekä hallituksen tekemä toimintasuunnitelma jo kuluvalle toimintakaudelle. Tärkeimpänä päätöksenä kokouksessa oli sääntömuutos koskien poropaimennuksen kilpailun osallistumisoikeutta. Sääntömuutos puhutti jo hyvin etukäteen Porokoirakerhon facebook-ryhmässä, kiitos aktiivisille keskustelijoille!

Osallistumisoikeus kilpailuun on jatkossa avoin. Tämä tarkoittaa sitä, että omistaja itse harkitsee, onko koira valmis osallistumaan vaativaan poropaimennuskilpailuun. Tämä vuosia kokouksissamme ja poropaimennustapahtuman keskustelutilaisuuksissa puhuttanut muutos tehtiin ajatellen poropaimennuksen taipumustestiä. Kevään 2016 taipumustesti osoitti, että kilpailun osallistumisoikeuden ollessa taipumustestin läpäisyn varassa, lähes kaikki taipumustestiin osallistujat tulevat paimennuksen harjoittelun jälkeen taipumustestiin.

Harjoittelu taipumustestiin ei ole kiellettyä, mutta jos koiran taipumustestin tulokseen vaikuttaa harjoittelemattomuus tai tottumattomuus, jää taipumustestissä hyväksymättä poropaimennustaipumuksen omaavia koiria. Tämä aiheuttaa sen, että koirakot eivät mielellään tule taipumustestiin harjoittelematta, mikä taas ei ole taipumustestin tarkoitus. Tarkoitus ei myöskään ole lähettää selkeät taipumuksen omaavaa koirakkoa harjoittelemaan. Kannustamme tällä harjoittelemaan eritoten kilpailua varten, ei välttämättä taipumustestiä varten. Tällä toimintakaudella käynnistetään myös toivotun esikokeen suunnittelu.

Vuosikokouksessan Porokoirakerho ry on myöntänyt kunniajäsenyydet Porokoirakerho ry:n kahdelle pitkäaikaiselle jäsenelle ja aktiiviselle toimijalle, joiden kanssa yhteistyö jatkuu edelleen. Onnittelut ja nöyrimmät kiitokset siis kunniajäsen Tarja Aalto j a kunniajäsen Leila Jaakkola.

Vuosikokouksessa tehtiin myös henkilövalintoja. Puheenjohtajana jatkaa Tiina Pulska ja varapuheenjohtajana Áile Aikio sekä hallituksen jäsenenä jatkaa Mirva Rantala. Uusina hallituksen jäseninä aloittavat Aino Karilas (sihteeri) ja Hanna-Riikka Sieppi. Hallituksen ulkopuolisena jäsensihteerinä toimii Ida Pirttijärvi ja rahastonhoitajana jatkaa Tarja Aalto.